Hele bochtige meisjes over de hele wereld,

Gisteravond bleven mijn vrienden en familie me taggen in een verhaal over 5th Grader Ify Ufele gepest voor zijn Plus grootte. Ze werd zo gepest dat ze besloot om haar eigen kledinglijn voor alle maten te maken en dit te krijgen, haar verhaal heeft zoveel aandacht gekregen dat ze de New York Fashion Week bereikte. Ify’s echte naam is Egypte Ufele, maar haar familie noemt haar Ify. Ze is een prachtige 10-jarige mooie meid met een hoofd vol met krullen die helaas werd bespot door andere kinderen vanwege haar grootte.

5e nivelleermachine Ify Ufele gepest voor zijn Plus-formaat, creëerde haar eigen kledinglijn Chubiiline   Toen hem werd gevraagd of hij gepest zou worden zei Ify: “Ik werd gepest en ze noemden me allerlei namen”, zegt ze. “Op een keer werd ik met een potlood gestoken.” Haar grootmoeder zei dat ze het zat was om gepest te worden en besloot kleren te gaan maken voor haar poppen. Ze leerde toen hoe ze een echte naaimachine moest gebruiken en met de hulp van haar grootmoeder begon ze kleding te maken voor alle maten.

De Egyptische lijn, Chubiiline, is een mengeling van Afrikaans geïnspireerde stukken met gewaagde en kleurrijke ontwerpen. Ze zei dat ze was: “Afrika naar Amerika brengen, één ontwerp per keer.” Ify zegt ook dat ze negatieve aandacht in positieve aandacht veranderde. Zoals je op de onderstaande foto kunt zien, heeft ze kinderen van alle soorten en maten opgenomen om haar ontwerpen te dragen. Moet dat toch niet de norm zijn als het gaat om mode?

5e nivelleermachine Ify Ufele gepest voor zijn Plus-formaat, creëerde haar eigen kledinglijn Chubiiline

Dit is zo’n geweldig verhaal. Het is zo jammer dat kinderen worden gepest vanwege hun grootte. Dit jonge meisje stond dat niet toe om haar tegen te houden. Ze gebruikte haar hersens en talenten om te gebruiken en creëerde een kledinglijn die niet alleen voor één maat groep was, maar voor alle maten. Waar ik nog meer van houd is dat ze Ankara-prints in haar ontwerpen verwerkte om liefde aan haar erfgoed te tonen. Ik denk dat de mode-industrie een paar aantekeningen kan maken uit Ify’s boek over het maken van kleding voor alle maten.

Voor meer informatie over het verhaal uitchecken voor Harriett

Foto’s: dagelijkse post